Wie?

In de afgelopen jaren heeft Wim de meerdere opleidingen Transactionele Analyse, NLP Practitioner, NLP Master Practitioner, NLP trainersopleiding, Systemisch werk gevolgd en heeft daardoor inzicht gekregen in hoe Wim alles heeft gedaan en waar het hem heeft gebracht. Wim is als coach aangesloten bij NOBCO

Twee voorbeelden hiervan zijn:
Hoe Wim in het verleden omging met conflict situaties in het werk, familie en/of sport en hoe Wim er nu effectief mee omgaat.
Hoe kwam het dat Wim op bepaalde momenten in de sport wel succesvol was en op andere momenten niet, zodat Wim nu op belangrijke momenten in topvorm is.

Dit in combinatie met zijn meer dan 20 jaar werkervaring als manager en meer dan 15 jaar ervaring als trainer/coach in de sport, maakt dat Wim in staat is het coachen ook aan individuen en groepen over te brengen. Het uiteindelijke doel is dat iedereen meer de persoon kan zijn die hij/zij wil zijn.
De werkervaring die Wim als manager heeft opgebouwd bestaat uit verscheidene managementtrainingen, die Wim hiervoor heeft gevolgd, en de verscheidenheid aan managementfuncties die Wim heeft uitgeoefend. De managementfuncties zijn voornamelijk gericht op het (re)-organiseren, motiveren en coachen van afdelingen. De afgelopen 15 jaar vervulde Wim managementfuncties in de ICT. Op dit moment is hij directeur van een ICT bedrijf. Meer dan 12,5 jaar geleden is Wim gestart met ontwikkelen van communicatietrainingen en actief te zijn als personal coach.
In de sport Powerlifting is Wim al enkele jaren actief geweest als bondstrainer, bondscoach en topsportcoördinator van de Nederlandse Powerliftingbond (NPB). Daarnaast is Wim actief geweest als lid van de coachcommite van de Internationale Powerlifting Federatie (IPF). Wim is zelf ook zeer succesvol in het Powerliften. 10-voudig Nederlands Kampioen en deelnemer aan Europese- en Wereldkampioenschappen, met daarbij verschillende successen. Wim is nu meer dan 25 jaar actief in de sport. Hierdoor heeft Wim veel kennis opgebouwd en brengt dit met succes over.
Onder begeleiding van Wim zijn in de afgelopen jaren verscheidene sporters Nederlands Kampioen geworden en hebben internationale faam gemaakt. Bekende atleten die Wim heeft begeleid zijn Peter Baltus, Sterkste Man van Nederland 2003 en Ielja Strik, meervoudig Europees- & Wereld Kampioen powerliften & bankdrukken. Lees hier ook enkele testminials van zijn atleten, klik hier!

Daarnaast begeleidde Wim Peter van Wees die al enkele jaren bezig is geweest met het bedrijven van zijn sport Skeleton.De bovengenoemde 3 aspecten zorgen ervoor dat Wim breed georiënteerd is, en alle individuen in alle contexten mentaal kan coachen. Van profvoetballer tot salesmanager.

De belangrijke aspecten die Wim hanteert tijdens de mentalcoachingsgesprekkenzijn de principes van:
– Het toepassen van de neurologische niveaus;
– De verschillende waarneemposities;
– Oorzaak en Gevolg;
– Ego-posities;
– Contactcirkel;
– Kwaliteitsdriehoek;
– Woordkeuze;
– Doelen stellen;
– Waarden & Overtuigingen;
– Tijdlijn proces;
– Bereid zijn tot;
en de drie velden van:
– Binding;
– Volgorde;
– Geven & Nemen.
Voor meer informatie kan je ook kijken op het linkedin profiel van Wim.