Casus 1

Van randgroep jongere tot student aan de Universiteit van Nyerode:

Hoe kan het toch zijn dat je bij vrienden vooral niet slim wilt overkomen? Terwijl je wel slim wilt zijn. Dus nadat je met je maten hebt rondgehangen, ga je naar de bibliotheek om de encyclopedie uit je hoofd te leren. Het is natuurlijk wel belangrijk dat niemand er achterkomt dat je slim bent, want ooo stel je voor. Je wilt je afzetten tegen je vader dus ga je om met jongens waar je vader niet om staat te trappelen en raak je betrokken in vechtpartijen en word je zelfs neergestoken. Dit alles mag de pret niet drukken, want o wat ben je stoer. Langzaam maar zeker maak je de stap om weer naar school te gaan, want je wilt aanzien van je vader. Door enkele coachgesprekken met Wim is de betreffende persoon tot inzicht gekomen dat het niet een optimale drive is om voor een ander dingen te doen, maar dat het beter is om het voor jezelf te doen. Hierdoor heeft hij zijn overtuigingen veranderd met als resultaat dat hij het afgelopen jaar zijn opleiding voor zichzelf heeft gedaan en met groot succes. Heeft een uitnodiging gekregen van de Universiteit van Nyerode en heeft de toelatingsexamens gehaald. Volgend jaar begint hij met de opleiding aan Universiteit van Nyerode. O ja, wat is zijn vader trots. Nu heeft het aanzien wat hij wilt, door de dingen voor zichzelf te doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.