Casus 2

Van moeite hebben met een intakegesprek tot persoon die zichzelf kan zijn in een intakegesprek en daardoor de opdracht mag uitvoeren:

Op dit moment is de markt van de ICT detacheringsbedrijven niet makkelijk. Het is daarom van belang dat als een medewerk(st)er de mogelijkheid krijgt tot een intakegesprek, deze ervoor zorgt dat hij/zij 100% scoort. Indien door hem/haar niet gescoord wordt, bestaat de kans dat het betreffende ICT detacheringsbedrijf geen nieuwe kans krijgt om een nieuwe kandidaat voor te dragen. Dit met de huidige markt situatie, de opdrachten liggen niet voor het oprapen, kan bij medewerk(st)ers die een intake hebben een enorme druk veroorzaken. Wim heeft de afgelopen periode een medewerker gecoacht die werkzaam is in deze branche. De betreffende persoon had de voorgaande periode 4 intakegesprekken gehad. Alle keren werd hij niet geschikt geacht, terwijl hij qua kennis en kunde de betreffende opdrachten makkelijk had moeten kunnen vervullen. De druk voor een nieuw intakegesprek was nog groter dan de voorgaande 4, omdat zijn werkgever te kennen had gegeven dat hij nog 1 en uiterlijk 2 kansen zou krijgen. Mocht deze kansen niet verzilverd worden, dan zou zijn dienstverband worden beëindigd. In drie sessies heeft Wim hem inzicht gegeven wat hij van de 4 voorgaande intakegesprekken heeft kunnen leren. Tevens heeft Wim hem inzicht gegeven hoe hij de eerst volgende intakegesprekken zou kunnen gaan voeren. Het eerst volgende intakegesprek verliep zo goed, dat de betreffende opdrachtgever hem mededeelde, dat hij direct na het gesprek de opdracht mocht uitvoeren.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.